Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 164
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 23
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17380
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 164
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 23
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17380
Składniki
Ciasto: mąkę posiekać z masłem dodać cukier i żółtka i wyrobić ciasto.Rozwałkować na natłuszczoną blachę i podpiec w piekarniku, w temp. 200stopni
Białka ubić, dodać cukier i orzechy, sok z cytryny.Podpieczony placek posmarować marmoladą i masę orzechową i upiec aż masa orzechowa się zarumieni.Po upieczeniu ciasta kroić ciepły placek na kwadraty.