Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciastka z masłem orzechowym - Tylko 3 składniki!
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1194
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5722
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8790
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18278
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1194
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5722
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8790
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18278
Składniki
Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Uformować kuleczki u mnie ok. 18 sztuk. Można zrobić większe ciasteczka wtedy będzie mnisza ilość. Aby łatwiej było uformować kulki należy lekko zwilżyć dłonie olejem. Uformowaną kuleczkę odłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Lekko spłaszczyć. Dodatkowo można zrobić widelcem wzorek. Widelec również zwilżyć olejem, żeby nie przykleił się do ciastka. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni pieczemy ok. 12 minut. Ciasteczka wyjmujemy i postawiamy na blaszce do przestudzenia.