Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z serka wiejskiego to pyszna, lekka propozycja, która doskonale spraw...
Odsłon: 77969
Łosoś to niezwykle zdrowa ryba, dlatego warto, aby regularnie pojawiała się n...
Odsłon: 335
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 1190
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2815
Kotlety z serka wiejskiego to pyszna, lekka propozycja, która doskonale spraw...
Odsłon: 77969
Łosoś to niezwykle zdrowa ryba, dlatego warto, aby regularnie pojawiała się n...
Odsłon: 335
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 1190
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2815
Składniki
Ciasto możecie przygotować w robocie kuchennym lub ręcznie. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać masło, smalec, sodę oraz proszek do pieczenia i krótko wymieszać do połączenia się składników. Na koniec dodać mąkę i dokładnie wyrobić ciasto na jednolitą masę. Ciasto powinno być elastycznie i ładnie odchodzić od rąk w razie konieczności podsypać odrobiną mąki). Ciasto przełożyć do maszynki z końcówka do ciastek. Wycinać bezpośrednio na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok 15-18 minut w temperaturze 180 stopni. Piec na złoty kolor. Gotowe możecie dodatkowo polukrować lub polać rozpuszczoną czekoladą.