Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 4996
Briam – grecka zapiekanka – to wspaniałe danie kuchni śródziemnomorskiej, któ...
Odsłon: 5413
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 134
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18822
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7246
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 4996
Briam – grecka zapiekanka – to wspaniałe danie kuchni śródziemnomorskiej, któ...
Odsłon: 5413
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 134
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18822
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7246
Składniki
Ciasto możecie przygotować w robocie kuchennym lub ręcznie. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać masło, smalec, sodę oraz proszek do pieczenia i krótko wymieszać do połączenia się składników. Na koniec dodać mąkę i dokładnie wyrobić ciasto na jednolitą masę. Ciasto powinno być elastycznie i ładnie odchodzić od rąk w razie konieczności podsypać odrobiną mąki). Ciasto przełożyć do maszynki z końcówka do ciastek. Wycinać bezpośrednio na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok 15-18 minut w temperaturze 180 stopni. Piec na złoty kolor. Gotowe możecie dodatkowo polukrować lub polać rozpuszczoną czekoladą.