Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki pomysł na coś słodkiego ;)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5353
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 884
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11782
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5353
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 884
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11782
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Składniki
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Dodać pokrojoną margarynę, 1 jajko, 1 żółtko, śmietanę, 5 łyżek cukru i zagnieść na gładką masę. Ciasto owinąć w folię spożywczą i włożyć na godzinę do lodówki.
Po tym czasie ciasto rozwałkować na grubość około 3 mm i szklanką lub okrągłą foremką wyciąć ciastka. Pozostałe białku utrzeć z pozostałym cukrem i posmarować nim krążki. Ziarna słonecznika wsypać do miseczki i kłaść na nich ciastka stroną posmarowaną jakiem. Lekko docisnąć by ziarna nie odpadły. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez 20 minut w temperaturze 180 stopni.