Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki pomysł na coś słodkiego ;)
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 40
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 207
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 40
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 207
Składniki
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Dodać pokrojoną margarynę, 1 jajko, 1 żółtko, śmietanę, 5 łyżek cukru i zagnieść na gładką masę. Ciasto owinąć w folię spożywczą i włożyć na godzinę do lodówki.
Po tym czasie ciasto rozwałkować na grubość około 3 mm i szklanką lub okrągłą foremką wyciąć ciastka. Pozostałe białku utrzeć z pozostałym cukrem i posmarować nim krążki. Ziarna słonecznika wsypać do miseczki i kłaść na nich ciastka stroną posmarowaną jakiem. Lekko docisnąć by ziarna nie odpadły. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez 20 minut w temperaturze 180 stopni.