Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto 3 Bit bez pieczenia
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19847
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 487
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6898
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242902
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19847
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 487
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6898
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242902
Składniki
Z mleka odlać pół szklanki i wymieszać w nim proszek budyniowy. Pozostałe mleko zagotować z cukrem. Do zagotowanego mleka wlewamy powoli rozdrobiony budyń cały czas mieszając. Gdy się zagotuje zdjąć z gazu i odstawić do przestudzenia. ( najlepiej przykryć folią spożywczą aby nie powstał kożuch). Masło zmiksować a następnie łyżka po łyżce dodać schłodzony budyń cały czas miksując. Żelatynę zalać zimną wodę a następnie odstawić na 10 minut do napęcznienia. Po tym czasie podgrzać żelatynę w rondelku. Żelatynę rozpuszczamy nie doprowadzamy do wrzenia. ( bo straci swoje właściwości żelujące). Śmietankę ubić z cukrem pudrem. Na koniec wlewać powoli przestudzoną żelatynę cały czas miksując. Blaszkę o wymiarach 25 na 35 wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć pierwszą wartę herbatników. Wyłożyć masę krówkową i rozsmarować równomiernie na herbatnikach. Najlepiej używać masy korówkowej, która w składzie ma tylko mleko i cukier. Taka masa nie są sztywne i łatwo ją rozsmarować. Na masę krówkową wyłożyć kolejną warstwę herbatników. Następnie wykładamy masę budyniową i kolejną warstwę herbatników. Na koniec wyłożyć bitą śmietanę i zetrzeć na nią mleczną czekoladę. Odstawić na kilka godzin do lodówki lub na całą noc. Smacznego!