Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepszy przepis na 3 bita jaki robiłam, wychodzi przepyszny ;-)))
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5608
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8858
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7826
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5374
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5608
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8858
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7826
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5374
Składniki
Puszkę mleka skondensowanego wsadź do garnka zalej wodą, doprowadź do wrzenia i gotuj na wolnym ogniu przez około 3 godziny, następnie odstaw puszkę z mlekiem do ostygnięcia. Mleko ugotuj najlepiej dzień wcześniej. W 3/4 szklanki mleka rozpuść budynie.
Resztę mleka zagotuj i do gotującego się mleka wlej wcześniej przygotowaną zawiesinę budyniową. Cały czas mieszając doprowadź budyń do wrzenia tak aby powstały tzw. wulkany. Odstaw. Do gorącego budyniu wsyp galaretkę cytrynową.
Dokładnie wszystko razem wymieszaj i odstaw do ostygnięcia. Masło włóż do miski i rozmiksuj z 4 łyżkami cukru pudru na puszystą masę.
A następnie dodawaj po łyżce chłodny budyń nie przerywając miksowania. Po dodaniu ostatniej łyżki budyniu wszystko razem miksuj przez około 1-2 minut.
Dużą brytfankę wyłóż folią aluminiową a następnie na całej jej powierzchni poukładaj warstwę herbatników.
Na herbatniki wyłóż przygotowaną masę budyniową.
Rozprowadź na całej powierzchni i przykryj kolejną warstwą herbatników.
Przełóż ugotowane mleko skondensowane z puszki do miski.
Miksuj je przez około 2-3 minut tak aby powstała karmelowa masa z bąbelkami powietrza.
Wyłóż karmelową masę na drugą warstwę herbatników.
Rozprowadź równomiernie na całej powierzchni i przykryj trzecią warstwą herbatników.
Żelatynę rozpuść w kieliszku wrzącej wody i odstaw do ostygnięcia. Śmietanę kremówkę przelej do miski dodaj 5 łyżek cukru pudru i zimną żelatynę.
Wszystko razem ubij na sztywną masę.
Wyłóż ubitą śmietanę na ostatnią wrstwę herbatników.
Rozprowadź równomiernie po całej powierzchni a wierzch posyp startą na drobnych oczkach czekoladą.
Smacznego !!!