Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny deser będący połączeniem pysznej masy krówkowej, budyniowej i słodkiej śmietanki.
Garnek, blaszka, łyżka, mikser, folia aluminiowa.
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 891
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113366
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1391
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 891
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113366
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1391
Składniki
Średniej wielkości blaszkę wyłożyłam folią aluminiową. Na spód ułożyłam herbatniki. Wyłożyłam na nie masę toffi (krówkowa, kajmak), równomiernie rozsmarowałam i przykryłam kolejną warstwą herbatników. Odstawiłam blaszkę na bok i w tym czasie ugotowałam dwa budynie w 750ml mleka bez dodawania cukru (budynie gotowane zgodnie z tym co jest sugerowane na opakowaniu, z tym, że w mniejszej ilości mleka). Budynie odstawiłam do wystudzenia. Wyjęłam masło z lodówki, żeby zmiękło. Jak budynie przestygły zmiksowałam je z miękkim masłem oraz z białym i waniliowym cukrem. Gotową budyniową masę wyłożyłam na herbatniki przełożone wczesniej toffi. Na wierzch budyniowej warstwy ułożyłam herbatniki. Schłodzoną śmietanę ubiłam mikserem z dodatkiem cukru pudru i śmietan- fixów, aż zrobił się sztywny śmietanowy krem. Wyłożyłam krem na wierzch herbatników. Na wierzch śmietanowej warstwy starłam gorzką czekoladę. Dobrze jest zostawić ciasto na kilka dobrych godzin w lodówce, czy przykładowo na noc, żeby miało czas się zewrzeć w sobie i później lepiej się kroiło.