Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, lekkie i proste ciasto - ilovebake.pl
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10957
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6279
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5398
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13229
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4981
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10957
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6279
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5398
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13229
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4981
Składniki
Tortownicę o średnicy 26 cm wykładamy herbatnikami. Żelatynę mieszamy w miseczce z kilkoma łyżkami wody. Miseczkę wstawiamy do gorącej wody i mieszamy, aż żelatyna całkowicie się rozpuści. Białka ubijamy ze szczyptą soli na puszystą pianę. Pod koniec ubijania dodajemy stopniowo cukier, sok z cytryny, aromat oraz żelatynę. 3/4 masy wykładamy na herbatniki, natomiast pozostałą miksujemy z kakao ( czynności wykonujemy sprawnie, ponieważ masa szybko tężeje ). Przekładamy delikatnie na białą część masy. Przykrywamy folią i wkładamy do lodówki. Wszystkie składniki na polewę oprócz żelatyny podgrzewamy do połączenia. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i dodajemy do masy, cały czas mieszając. Zostawiamy do przestudzenia. Polewę równomiernie rozprowadzamy, następnie wkładamy do lodówki, aby polewa stężała.