Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie w wykonaniu ciasto bananowe - idealne na 2 śniadanie do pracy albo do szkoły. Najlepsze jak się użyje mocno dojrzałych bananów i robię je zawsze jak mam jakieś przeleżałe banany.
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 164
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 132
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 47
Szybki przepis na pyszny obiad lub kolację. Kluski leniwe z Okrasą, bardzo po...
Odsłon: 92
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 164
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 132
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 47
Szybki przepis na pyszny obiad lub kolację. Kluski leniwe z Okrasą, bardzo po...
Odsłon: 92
Składniki
Piekarnik nagrzać do 170 stopni. Foremkę do pieczenia ciasta ( najlepiej keksówka) wysmarować masłem. W misce rozgnieść widelcem banany. Dodać masło, cukier, jajko i ekstrakt waniliowy - zmiksować albo utrzeć na gładką masę. W drugiej misce wymieszać mąkę z solą i sodą. Dodać do masy bananowej i całość wymieszać. Przełożyć do foremki. Piec godzinę. Przed wyjęciem warto sprawdzić patyczkiem czy ciasto się upiekło. Przestudzić przed podaniem - chociaż panna Dahl sugeruje też, żeby zjeść jeszcze ciepły kawałek ciasta posmarowany masłem.