Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie w wykonaniu ciasto bananowe - idealne na 2 śniadanie do pracy albo do szkoły. Najlepsze jak się użyje mocno dojrzałych bananów i robię je zawsze jak mam jakieś przeleżałe banany.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5758
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1214
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12400
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5217
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5758
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1214
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12400
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5217
Składniki
Piekarnik nagrzać do 170 stopni. Foremkę do pieczenia ciasta ( najlepiej keksówka) wysmarować masłem. W misce rozgnieść widelcem banany. Dodać masło, cukier, jajko i ekstrakt waniliowy - zmiksować albo utrzeć na gładką masę. W drugiej misce wymieszać mąkę z solą i sodą. Dodać do masy bananowej i całość wymieszać. Przełożyć do foremki. Piec godzinę. Przed wyjęciem warto sprawdzić patyczkiem czy ciasto się upiekło. Przestudzić przed podaniem - chociaż panna Dahl sugeruje też, żeby zjeść jeszcze ciepły kawałek ciasta posmarowany masłem.