Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bananowe z kawałkami czekolady ( ekspresowe ) to idealne ciacho do pracy, szkoły czy szklanki mleka. Ciasto szybko się przygotowuje, nie potrzeba miksera wystarczy łyżka rózgowa lub widelec.
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3167
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 561
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2304
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3167
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 561
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2304
Składniki
Ciasto bananowe jest bardzo proste w przygotowaniu i nie potrzebujemy miksera do jego wykonania. Banany obieramy i wrzucamy do miski. Rozgniatamy widelcem na papkę. Następnie dodajemy wszystkie składniki czyli cukier waniliowy, miękkie masło, proszek do pieczenia, zwykły cukier, mąkę pszenną i kukurydzianą oraz jajko. Całość mieszamy łyżką rózgową lub widelcem tylko do połączenia się składników. Na koniec dodajemy pokrojoną w kostkę mleczną czekoladę. Delikatnie mieszamy. Blaszkę 24×12 cm wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy ciasto do blaszki. Pieczemy 50 minut w 180 stopniach do suchego patyczka. Upieczone ciasto bananowe posypujemy cukrem pudrem.