Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne ciasto, wymaga troszkę pracy ale warto, mieszanka truskawek, budyniu i śmietany jest idealna
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2487
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 89
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 172
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 741
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2487
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 89
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 172
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 741
Składniki
1. formę wyłożyć herbatnikami, 2. truskawki przekładamy do rondla, wlewamy 2-3 łyzki wody, gotujemy przez chwile, miksujemy, podgrzewamy do wrzenia, wsypujemy galaretki, dokładnie mieszamy, odstawiamy do wystudzenia, gdy galaretka zacznie tężeć, wylewamy na ciastka, 3. budynie i mąkę mieszamy, rozprowadzamy w szklance mleka, resztę mleka gotujemy, dodajemy masło oraz wlewamy budyń, gotujemy, w razie potrzemy dosładzamy, na masę truskawkową układamy biszkopty, następnie wylewamy gorący budyń, układamy kolejną warstwę herbatników, odstawiamy do przestudzenia, 4. galaretke cytrynową rozpuszczamy w 1/2 szklanki wody, studzimy, ubijamy śmietankę kremówkę,, dodajemy galaretkę, mieszamy, wylewamy na ciastka, odstawiamy do lodówki do schłodzenia, smacznego