Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne ciasto, wymaga troszkę pracy ale warto, mieszanka truskawek, budyniu i śmietany jest idealna
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 88
Pyszne, proste w przygotowaniu rogaliki z kemem czekoladowym Nutella. Rogalik...
Odsłon: 36
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 407
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 520
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 1255
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 88
Pyszne, proste w przygotowaniu rogaliki z kemem czekoladowym Nutella. Rogalik...
Odsłon: 36
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 407
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 520
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 1255
Składniki
1. formę wyłożyć herbatnikami, 2. truskawki przekładamy do rondla, wlewamy 2-3 łyzki wody, gotujemy przez chwile, miksujemy, podgrzewamy do wrzenia, wsypujemy galaretki, dokładnie mieszamy, odstawiamy do wystudzenia, gdy galaretka zacznie tężeć, wylewamy na ciastka, 3. budynie i mąkę mieszamy, rozprowadzamy w szklance mleka, resztę mleka gotujemy, dodajemy masło oraz wlewamy budyń, gotujemy, w razie potrzemy dosładzamy, na masę truskawkową układamy biszkopty, następnie wylewamy gorący budyń, układamy kolejną warstwę herbatników, odstawiamy do przestudzenia, 4. galaretke cytrynową rozpuszczamy w 1/2 szklanki wody, studzimy, ubijamy śmietankę kremówkę,, dodajemy galaretkę, mieszamy, wylewamy na ciastka, odstawiamy do lodówki do schłodzenia, smacznego