Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne ciasto, wymaga troszkę pracy ale warto, mieszanka truskawek, budyniu i śmietany jest idealna
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 63
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 405
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40488
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 63
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 405
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40488
Składniki
1. formę wyłożyć herbatnikami, 2. truskawki przekładamy do rondla, wlewamy 2-3 łyzki wody, gotujemy przez chwile, miksujemy, podgrzewamy do wrzenia, wsypujemy galaretki, dokładnie mieszamy, odstawiamy do wystudzenia, gdy galaretka zacznie tężeć, wylewamy na ciastka, 3. budynie i mąkę mieszamy, rozprowadzamy w szklance mleka, resztę mleka gotujemy, dodajemy masło oraz wlewamy budyń, gotujemy, w razie potrzemy dosładzamy, na masę truskawkową układamy biszkopty, następnie wylewamy gorący budyń, układamy kolejną warstwę herbatników, odstawiamy do przestudzenia, 4. galaretke cytrynową rozpuszczamy w 1/2 szklanki wody, studzimy, ubijamy śmietankę kremówkę,, dodajemy galaretkę, mieszamy, wylewamy na ciastka, odstawiamy do lodówki do schłodzenia, smacznego