Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masa krówkowa to moje małe uzależnienie ;)
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85257
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2552
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9993
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4005
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7118
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85257
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2552
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9993
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4005
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7118
Składniki
Białka ubijamy, dodajemy cukier, żółtka, mąkę tortową i ziemniaczaną, a także posiekaną białą czekoladę. Osobiście preferuję mieszanie mąki łyżką drewnianą, biszkopt wychodzi wówczas bardziej pulchny. Pieczemy dwa biszkopty w 180 stopniach, przez 10-15 minut.
3 szklanki mleka zagotować. 1 szklankę mleka, żółtka, mąkę ziemniaczaną, pszenną, cukier zmiksować, następnie wlać na mleko, ugotować budyń. Margarynę lub masło utrzeć z cukrem pudrem, dodawać po łyżce zimnego budyniu. Ryż preparowany wymieszać z masą kajmakową. Najlepiej to zrobić ręką.
Biszkopty ponczujemy. Przełożenie: biszkopt - ryż w masie krówkowej - masa - biszkopt - masa - posiekane orzeszki ziemne solone