Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dziś dla was przepyszne ciasto które jest niby szybkie w przygotowaniu jedyny czas oczekiwania to to aby stężały galaretki ponieważ samo ciasto to raptem 15 minut pieczenia, po przepis zapraszam na blog który można wyszukać przez Google jako kuchnia domowa agi
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 135
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 135
Składniki
Przygotować galaretkę która jest jedna i pozostawić do całkowitego zastygnięcia, następnie oddzielić białka od żółtek. Pianę ubić ze szczyptą soli i cukrem na sztywno następnie dodawać po jednym żółtku i także zmiksować. Po zmiksowaniu dodać obie mąki oraz proszek do pieczenia i także zmiksować
Przygotowane ciasto przełożyć na blaszkę od piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia i wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 180 stopni piec 15 minut, następnie przełożyć na ścierkę i studzić na kratce
Gdy jasne ciasto stygnie należy przygotować ciasto ciemne dokładnie tak samo jak jasne z tym że dodając jeszcze kakao i piec w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach przez 20 minut. Po upieczeniu zdjąć papier i studzić ciasto na kratce
Gdy ciasta stygną przygotować dwa opakowania dowolnych galaretek rozpuszczając je w 2 szklankach gotowanej wody a ostygnięte ciasta przekroić na dwa blaty w sumie będzie cztery kawałki ciasta. Jeden dowolny blat ułożyć na dnie blaszki
Na wyłożone dowolne ciasto przełożyć część masy mango z galaretkami, na nie kolejny kolor ciasta dociskając do masy i tak na przemian w sumie masę podzielić na trzy części. Przełożone do końca wstawić do lodówki a w międzyczasie rozpuścić ostatnie z galaretek w 2,5 szklankach wody
Po nałożeniu ostatniej galaretki ciasto wstawić do lodówki aby galaretka stężała i już po stężeniu można zachwycać się i zajadać pyszne ciasto