Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Winne i rozpływające się w ustach ciasto. Bardzo szybkie do zrobienia.Serdecznie Wam polecam:)
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 125
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3365
Bakłażan w panierce z płatków kukurydzianych too świetny sposób na bakłażana,...
Odsłon: 54
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 144
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 125
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3365
Bakłażan w panierce z płatków kukurydzianych too świetny sposób na bakłażana,...
Odsłon: 54
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 144
Składniki
Ugotować budynie ,do ciepłych dać kostkę masła i miksować do jego rozpuszczenia. Do letniej masy dodać zblendowane truskawki i zmiksować.
Spód tortownicy 25/25 cm wyłożyć folią aluminiową,na to dać biszkopty. Wlać połowę kremu truskawkowego. Położyć drugą warstwę biszkoptów i resztę kremu.Krem dobrze rozprowadzić by nie było małych dziurek ,bo galaretka może wypłynąć. Włożyć do lodówki by ciasto nam stężało.
Na zimne ciasto ułożyć truskawki i zalać tężejącą galaretką. Dać do lodówki.
Smacznego życzę!