Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli najdzie Was ochota na coś słodkiego, to polecam szybkie ciasto biszkoptowe. Możecie je zrobić z dowolnymi owocami. Owoce opadną na dno, bo ciasto jest delikatne, ale to w niczym nie przeszkadza.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 49
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 93
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 49
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 93
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Składniki
Truskawki umyć i usunąć szypułki. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Wlać olej i wymieszać. Następnie wsypać mąkę i proszek do pieczenia. Zmiksować przez chwilę, na wolnych obrotach miksera. Następnie przemieszać łyżką. Gotowe ciasto, przełożyć do tortownicy, wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch ciasta wyłożyć truskawki.
Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni, piec 45-50 minut. Po przestudzeniu posypać cukrem pudrem.