Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto biszkoptowe ze szpinakiem, bitą śmietaną i borówkami to genialny przysmak, idealny dla wszystkich słodyczo-maniaków. Ciasto jest bardzo proste w przygotowaniu i na pewno zauroczy nie jedno podniebie, może być świetną propozycją na świątecznym stole.
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10426
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 3882
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 982
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7899
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 228
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 199
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10426
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 3882
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 982
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7899
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 228
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 199
Składniki
Do miski przekładamy oddzielone od żółtek, białka i ubijamy je na sztywną pianę, pod koniec ubijania wsypujemy cukier. Następnie do ubitej piany dodajemy żółtka, wsypujemy mąkę pszenną, proszek do pieczenia oraz odsączony z wody szpinak i wszystko łączymy mikserem. Ciasto na biszkopt przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i dokładnie rozprowadzamy. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 st. C około 25 minut, po upieczeniu dokładnie studzimy. Upieczony biszkopt odwracamy do góry dnem i wkładamy z powrotem do tortownicy.
W wysokim naczyniu ubijamy schłodzoną śmietanę kremówkę a pod koniec ubijania wsypujemy cukier puder oraz śmietan- fixy. Tak przygotowaną masę przekładamy na biszkopt i starannie ją rozsmarowujemy. Na wierzchu ciasta układamy borówki i całość posypujemy startą na tarce czekoladą. Tak przygotowane ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin lub na całą noc.