Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak smakuje i pachnie lato. Lekka zupa z ziemniaczkami, jajem i dużą ilością koperku.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 596
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11955
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13500
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 596
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11955
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13500
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Składniki
Na oleju rzepakowym i maśle zeszklić cebulkę drobno pokrojoną w kostkę. Do cebulki dodać pół pęczka koperku drobno pokrojonego. Dusić na wolnym ogniu. Dodać obrane, umyte i pokrojone w małą kostkę ziemniaki. Dusić i mieszać od czasu do czasu. Zalać wrzątkiem ok 1,5 l. Gotować na wolnym ogniu do miękkości ziemniaków. Śmietanę wymieszać z mąką i kilkoma łyżkami gorącej zupy. Wlać do garnka, pomieszać, zagotować. Dodać pieprz młotkowany z kolendrą, sól do smaku i pozostały koperek drobno posiekany. Zupę podawać gorącą z połówkami jajek. Smacznego