Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ojojoj przyjaciółka chyba mnie zamęczy tak jej posmakowały moje wypieki że dziś kolejny raz zażyczyła sobie ciasta, tak więc po krótkim namyśle szybko wymyśliłam biszkopt z jabłkami
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 773
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2797
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 773
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2797
Składniki
Do miski wbić całe jajka o temperaturze pokojowej wsypać cukier i całość zmiksować na najwyższych obrotach miksera na jednolitą pulchną masę jajeczną. Następnie dodać mąkę proszek do pieczenia oraz olej i kolejny raz zmiksować do połączenia się dodanych składników, po zmiksowaniu ciasta przygotować jabłka, obrać je ze skórki wydrążyć gniazda nasienne i pokroić w mniejszą kostkę
Do zmiksowanego z mąką ciasta dodać przygotowane jabłka a następnie całość wymieszać łyżką do połączenia się ciasta z jabłkami. rozgrzać piekarnik do 180 stopni a w międzyczasie do blaszki 36 na 25 ( polecam mniejszą ) wyłożonej papierem do pieczenia przełożyć ciasto wstawić do już nagrzanego piekarnika i piec od 30 do 45 minut w zależności od piekarnika do tak zwanego suchego patyczka. Po upieczeniu wyjąć ciasto z piekarnika pozostawić chwilkę w blaszce a po chwili jeszcze ciepłe ciasto wyjąć z blaszki razem z papierem aby nie zaparowało od blaszki, ciepłe można posypać cukrem pudrem a następnie oddzielić od papieru
Ciasto wyszło smaczne i nie suche dzięki dodanemu olejowi, do kawy idealne a co najważniejsze przyjaciółce bardzo smakowało. Jeżeli ktoś woli można polać polewą czekoladową a nawet przełożyć kremem, można również upiec czysty biszkopt bez jabłek a nawet można podzielić ten biszkopt na dwie części i do drugiej wsypać łyżkę kakao i będziemy mieli biszkopt dwukolorowy