Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś bardzo bardzo pysznego do kawy!
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 167
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4371
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11870
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6770
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5584
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 167
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4371
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11870
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6770
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5584
Składniki
Wkładka orzechowa: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Wsypujemy resztę składników i miód. Mieszamy pieczemy w 175 stopniach 55 minut. Śmietanka: Galaretkę rozpuszczamy w 0,5 szkl wrzątku. Studzimy. Śnieżkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Miksujemy z galaretką.
Biszkopt: Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Wsypujemy pozostałe składniki i mieszamy. Pieczemy do 15 minut w 180 stopniach na blaszce o wymiarze 25/36. Krem z likierem kokosowym: Margarynę i cukier zagotowujemy. Troszkę studzimy i wlewamy likier. Wsypujemy mleko i szybko mieszamy.
Przełożenie: Biszkopt- polowa kremu- wkładka orzechowa- reszta kremu- delicje-śmietanka