Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś bardzo bardzo pysznego do kawy!
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 475
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 237
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9623
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1118
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4454
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 475
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 237
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9623
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1118
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4454
Składniki
Wkładka orzechowa: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Wsypujemy resztę składników i miód. Mieszamy pieczemy w 175 stopniach 55 minut. Śmietanka: Galaretkę rozpuszczamy w 0,5 szkl wrzątku. Studzimy. Śnieżkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Miksujemy z galaretką.
Biszkopt: Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Wsypujemy pozostałe składniki i mieszamy. Pieczemy do 15 minut w 180 stopniach na blaszce o wymiarze 25/36. Krem z likierem kokosowym: Margarynę i cukier zagotowujemy. Troszkę studzimy i wlewamy likier. Wsypujemy mleko i szybko mieszamy.
Przełożenie: Biszkopt- polowa kremu- wkładka orzechowa- reszta kremu- delicje-śmietanka