Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś bardzo bardzo pysznego do kawy!
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 737
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424841
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10662
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336939
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 737
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424841
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10662
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336939
Składniki
Wkładka orzechowa: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Wsypujemy resztę składników i miód. Mieszamy pieczemy w 175 stopniach 55 minut. Śmietanka: Galaretkę rozpuszczamy w 0,5 szkl wrzątku. Studzimy. Śnieżkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Miksujemy z galaretką.
Biszkopt: Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Wsypujemy pozostałe składniki i mieszamy. Pieczemy do 15 minut w 180 stopniach na blaszce o wymiarze 25/36. Krem z likierem kokosowym: Margarynę i cukier zagotowujemy. Troszkę studzimy i wlewamy likier. Wsypujemy mleko i szybko mieszamy.
Przełożenie: Biszkopt- polowa kremu- wkładka orzechowa- reszta kremu- delicje-śmietanka