Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Borówkowe ciasto bez pieczenia w stylu ombre. Znakomicie sprawdzi się jako orzeźwiający deser na upalny dzień lub podczas grillowania. Wbrew pozorom jest proste w przygotowaniu, poszczególne masy ciasta różnią się ilością dodanych borówek, dzięki temu otrzymuje trzy odcienie fioletowego koloru.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1348
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1348
Składniki
Herbatniki zmiel w blenderze na pył. Masło rozpuść w garnuszku i połącz z rozdrobnionymi herbatnikami. Na dnie tortownicy z papierem do pieczenia rozprowadź masę, dokładnie dociśnij i odstaw na bok.
Wszystkie trzy masy przygotuj w podobny sposób - jedyne co je odróżnia to ilość dodanych borówek.
Do żelatyny wlej 4 łyżki wody, pozostaw do napęcznienia. Borówki zagotuj z odrobiną wody, cały czas mieszając, dodaj żelatynę. Odstaw do wystygnięcia.
Śmietankę ubij z cukrem pudrem, połącz z serem i ostudzanymi borówkami.
Pierwszą masę wylej na spód i odstaw do lodówki do zastygnięcia, to samo zrób z pozostałymi dwiema.
Gotowe ciasto złożone z wszystkich trzech warstw wstaw do lodówki na 4 godziny.