Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Borówkowe ciasto bez pieczenia w stylu ombre. Znakomicie sprawdzi się jako orzeźwiający deser na upalny dzień lub podczas grillowania. Wbrew pozorom jest proste w przygotowaniu, poszczególne masy ciasta różnią się ilością dodanych borówek, dzięki temu otrzymuje trzy odcienie fioletowego koloru.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15514
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4654
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 333
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2811
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15514
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4654
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 333
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2811
Składniki
Herbatniki zmiel w blenderze na pył. Masło rozpuść w garnuszku i połącz z rozdrobnionymi herbatnikami. Na dnie tortownicy z papierem do pieczenia rozprowadź masę, dokładnie dociśnij i odstaw na bok.
Wszystkie trzy masy przygotuj w podobny sposób - jedyne co je odróżnia to ilość dodanych borówek.
Do żelatyny wlej 4 łyżki wody, pozostaw do napęcznienia. Borówki zagotuj z odrobiną wody, cały czas mieszając, dodaj żelatynę. Odstaw do wystygnięcia.
Śmietankę ubij z cukrem pudrem, połącz z serem i ostudzanymi borówkami.
Pierwszą masę wylej na spód i odstaw do lodówki do zastygnięcia, to samo zrób z pozostałymi dwiema.
Gotowe ciasto złożone z wszystkich trzech warstw wstaw do lodówki na 4 godziny.