Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajne ciacho z brzoskwiniami z puszki i z sokiem jabłkowym. Orzeźwiające nie za słodkie takie w sam raz.
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9497
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 2986
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6556
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9497
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 2986
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6556
Składniki
Przygotowujemy biszkopt. Ubijamy na sztywno białka z cukrem, dodajemy żółtka, mąkę i proszek do pieczenia, delikatnie mieszamy. Wylewamy do tortownicy 26 cm. wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 20 min. w 180 stopniach. Brzoskwinie odsączamy z zalewy, kroimy w plasterki. Do zalewy u mnie było ok. 250 ml dolewamy sok jabłkowy, by razem było 750 ml płynu. W szklance soku mieszamy budyń z łyżką mąki pszennej i mąki ziemniaczanej, resztę soku gotujemy. Go gotującego soku wlewamy wymieszany budyń i dobrze mieszamy aż zgęstnieje, dodajemy następnie nasze pokrojone brzoskwinie. Taki budyń z brzoskwiniami wykładamy na upieczony biszkopt i zostawiamy by dobrze wystygł.
Galaretkę rozpuszczamy w pół szklanki wody, u mnie była agrestowa. Jak biszkopt jest wystudzony i galaretka też jest chłodna ale jeszcze płynna, ubijamy śmietankę na sztywno dodając pod koniec galaretkę, możemy do śmietanki dodać cukier puder jak ktoś lubi słodsze ciasto. Wykładamy bitą śmietanę na ciasto i wstawiamy do lodówki by ładnie się schłodziło.