Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto zrobicie raz i na pewno będziecie powtarzać.Jest delikatne i wyjątkowo smaczne:)
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99071
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 158
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5099
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13728
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5912
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99071
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 158
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5099
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13728
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5912
Składniki
Spód blaszki 24/35 cm wyłożyć biszkoptami. Ugotować budyń, w 800ml mleka ,dodać cukier jeśli był bez cukru,dodać łyżkę kakao. Do gorącego dać masło i zmiksować do jego rozpuszczenia .
Do kremu dodać połowę borówek i wyłożyć na biszkopty.
Śmietankę ubić z cukrem pudrem,dodać mascarpone ,sok z cytryny i zmiksować. Dodać jeżyny część malin lekko wymieszać. Na kremie czekoladowym ułożyć biszkopty i na wierzch dać krem z mascarpone z owocami.
Śnieżki ubić z zimnym mlekiem na sztywno. Rozsmarować na mascarpone i udekorować owocami. Schłodzić najlepiej przez całą noc.
Smacznego życzę!