Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto zrobicie raz i na pewno będziecie powtarzać.Jest delikatne i wyjątkowo smaczne:)
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 363
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 363
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Spód blaszki 24/35 cm wyłożyć biszkoptami. Ugotować budyń, w 800ml mleka ,dodać cukier jeśli był bez cukru,dodać łyżkę kakao. Do gorącego dać masło i zmiksować do jego rozpuszczenia .
Do kremu dodać połowę borówek i wyłożyć na biszkopty.
Śmietankę ubić z cukrem pudrem,dodać mascarpone ,sok z cytryny i zmiksować. Dodać jeżyny część malin lekko wymieszać. Na kremie czekoladowym ułożyć biszkopty i na wierzch dać krem z mascarpone z owocami.
Śnieżki ubić z zimnym mlekiem na sztywno. Rozsmarować na mascarpone i udekorować owocami. Schłodzić najlepiej przez całą noc.
Smacznego życzę!