Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto zrobicie raz i na pewno będziecie powtarzać.Jest delikatne i wyjątkowo smaczne:)
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10506
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3151
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2253
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10506
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3151
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2253
Składniki
Spód blaszki 24/35 cm wyłożyć biszkoptami. Ugotować budyń, w 800ml mleka ,dodać cukier jeśli był bez cukru,dodać łyżkę kakao. Do gorącego dać masło i zmiksować do jego rozpuszczenia .
Do kremu dodać połowę borówek i wyłożyć na biszkopty.
Śmietankę ubić z cukrem pudrem,dodać mascarpone ,sok z cytryny i zmiksować. Dodać jeżyny część malin lekko wymieszać. Na kremie czekoladowym ułożyć biszkopty i na wierzch dać krem z mascarpone z owocami.
Śnieżki ubić z zimnym mlekiem na sztywno. Rozsmarować na mascarpone i udekorować owocami. Schłodzić najlepiej przez całą noc.
Smacznego życzę!