Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
.ciasto bardzo proste do zrobienia i bardzo smaczne. Polecam do zrobienia każdemu, a zwłaszcza fanom kawowych smaków. Ja żeby było bardziej kawowe dodałam 3 łyżki zaparzonej kawy, ale nie jest ona konieczna można pozostać przy samym cappuccino. Przepis na dużą blachę 24x36cm..
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1531
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1285
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1369
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1177
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1531
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1285
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1369
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1177
Składniki
białka oddzielamy od żółtek, ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec ubijania stopniowo dodajemy cukier, dalej ubijając. Dodajemy po kolei żółtka, nadal ubijając. Zmniejszamy obroty miksera, wsypujemy obie mąki, miksujemy potem dodajemy proszek do pieczenia i gorącą wodę. Blachę 24x36cm wykładamy papierem do pieczenia; wylewamy ciasto i pieczemy około 35-40 minut.
pół litra mleka zagotowujemy dodając cukier. W szklance mleka należny rozmieszać proszek budyniowy z mąką. Do gotującego mleka wlewamy mieszaninę i gotujemy gęsty budyń. Studzimy 2 łyżeczki kawy zalewamy gorącą wodą. Kiedy budyń przestygnie miksujemy go z miękkim masłem dosypujemy cappuccino i wlewamy 2-3 łyżki zaparzonej kawy razem z fusami.
Śmietankę ubijamy dodając serek. Jeśli chcemy możemy dodać cukru pudru do smaku.
Biszkopt nasączmy mlekiem wykładamy krem kawowy na to bitą śmietanę; dowolnie dekorujemy i posypujemy kakao...