Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Skoro serek kremowy z takim powodzeniem używany jest do ciasta marchewkowego, dlaczego nie wykorzystać go do cukiniowego? A co jeśli dodamy do tego przyprawę do piernika i... truskawki? I doprażymy orzechami? Macie okazję to sprawdzić!
Nie ma to jak maślane ciasteczka - każde z nich kusi swoją słodyczą i rozpływ...
Odsłon: 86
Nasz gulasz hawajski to pyszne, tropikalne danie z nutą słodkości ananasa i a...
Odsłon: 1108
Ostatnio bardzo polubiliśmy domowe pieczywo. Dlatego codziennie eksperymentuj...
Odsłon: 4279
Nie ma to jak maślane ciasteczka - każde z nich kusi swoją słodyczą i rozpływ...
Odsłon: 86
Nasz gulasz hawajski to pyszne, tropikalne danie z nutą słodkości ananasa i a...
Odsłon: 1108
Ostatnio bardzo polubiliśmy domowe pieczywo. Dlatego codziennie eksperymentuj...
Odsłon: 4279
Składniki
Z cukinii odlewamy nadmiar wody. Jajka ubijamy z cukrem na puszysty krem. Dodajemy przesiane mąki wraz z sodą i proszkiem oraz cukinię - na zmianę. Dodajemy kakao, przyprawy i posiekane orzechy. Ciasto pieczemy w dużej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około godziny w piekarniku nagrzanym do 175 stopni.
Miękkie masło ubijamy i powoli dodajemy przesiany cukier. Gdy masa będzie puszysta dodajemy serek i miksujemy dokładnie. Smarujemy ciasto i odstawiamy do schłodzenia.
Truskawki miksujemy dodajemy do nich żelatynę rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody i rozpuszczoną. Dekorujemy ciasto, na każdym kawałku ciasta kładziemy truskawkę.