Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Skoro serek kremowy z takim powodzeniem używany jest do ciasta marchewkowego, dlaczego nie wykorzystać go do cukiniowego? A co jeśli dodamy do tego przyprawę do piernika i... truskawki? I doprażymy orzechami? Macie okazję to sprawdzić!
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9225
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 2564
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1185
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 222
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9225
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 2564
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1185
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 222
Składniki
Z cukinii odlewamy nadmiar wody. Jajka ubijamy z cukrem na puszysty krem. Dodajemy przesiane mąki wraz z sodą i proszkiem oraz cukinię - na zmianę. Dodajemy kakao, przyprawy i posiekane orzechy. Ciasto pieczemy w dużej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około godziny w piekarniku nagrzanym do 175 stopni.
Miękkie masło ubijamy i powoli dodajemy przesiany cukier. Gdy masa będzie puszysta dodajemy serek i miksujemy dokładnie. Smarujemy ciasto i odstawiamy do schłodzenia.
Truskawki miksujemy dodajemy do nich żelatynę rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody i rozpuszczoną. Dekorujemy ciasto, na każdym kawałku ciasta kładziemy truskawkę.