Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Skoro serek kremowy z takim powodzeniem używany jest do ciasta marchewkowego, dlaczego nie wykorzystać go do cukiniowego? A co jeśli dodamy do tego przyprawę do piernika i... truskawki? I doprażymy orzechami? Macie okazję to sprawdzić!
Pyszna,lekka legumina ,dietetyczna z owocami .Dzieci będą chętnie kaszkę zjad...
Odsłon: 6607
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 69
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 3085
Pyszna,lekka legumina ,dietetyczna z owocami .Dzieci będą chętnie kaszkę zjad...
Odsłon: 6607
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 69
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 3085
Składniki
Z cukinii odlewamy nadmiar wody. Jajka ubijamy z cukrem na puszysty krem. Dodajemy przesiane mąki wraz z sodą i proszkiem oraz cukinię - na zmianę. Dodajemy kakao, przyprawy i posiekane orzechy. Ciasto pieczemy w dużej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około godziny w piekarniku nagrzanym do 175 stopni.
Miękkie masło ubijamy i powoli dodajemy przesiany cukier. Gdy masa będzie puszysta dodajemy serek i miksujemy dokładnie. Smarujemy ciasto i odstawiamy do schłodzenia.
Truskawki miksujemy dodajemy do nich żelatynę rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody i rozpuszczoną. Dekorujemy ciasto, na każdym kawałku ciasta kładziemy truskawkę.