Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Właściwie to ciasto jest o dwóch smakach. Krem jest kwaskowaty, natomiast piana słodka. Jednak świetnie się ze sobą komponują i smakuje ciasto wybornie.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5313
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 866
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11742
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5063
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1322
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5313
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 866
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11742
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5063
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1322
Składniki
Ucierać żółtka z cukrem do białości (mikserem), posiekać mąkę z masłem, dodać żółtka z cukrem, chwilę wyrabiać. Ręcznie wyłożyć na formę tarty ( u mnie okrągła blaszka ). Włożyć do piekarnika na 10 minut na 180 stopni C tak, aby się troszkę przyrumieniło.
Wymieszać żółtka, jajko, cukier i śmietanę, najlepiej zmiksować. Zetrzeć skórkę z dwóch cytryn + sok z cytryn i połączyć razem. Wylać na podpieczone ciasto. Wstawić do piekarnika na 30 minut nagrzanego do 180 stopni C.
Ubijać białka na pianę + szczypta soli. Potem dodawać cukier kryształ. Wyłożyć na upieczone ciasto. Wstawić do piekarnika na 10 minut na 160 stopni C.