Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Właściwie to ciasto jest o dwóch smakach. Krem jest kwaskowaty, natomiast piana słodka. Jednak świetnie się ze sobą komponują i smakuje ciasto wybornie.
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 90
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2686
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 726
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 974
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 90
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2686
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 726
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 974
Składniki
Ucierać żółtka z cukrem do białości (mikserem), posiekać mąkę z masłem, dodać żółtka z cukrem, chwilę wyrabiać. Ręcznie wyłożyć na formę tarty ( u mnie okrągła blaszka ). Włożyć do piekarnika na 10 minut na 180 stopni C tak, aby się troszkę przyrumieniło.
Wymieszać żółtka, jajko, cukier i śmietanę, najlepiej zmiksować. Zetrzeć skórkę z dwóch cytryn + sok z cytryn i połączyć razem. Wylać na podpieczone ciasto. Wstawić do piekarnika na 30 minut nagrzanego do 180 stopni C.
Ubijać białka na pianę + szczypta soli. Potem dodawać cukier kryształ. Wyłożyć na upieczone ciasto. Wstawić do piekarnika na 10 minut na 160 stopni C.