Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto cytrynowe z borówkami to połączenie smaków kwaśnego i słodkiego w jednym. Złocisty wypiek z owocami doskonale sprawdzi się na każdą okazję.
Wymiary formy: mała forma do babki ok. 21 cm.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 627
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1384
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25731
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 627
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1384
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25731
Składniki
Wyjmij margarynę z lodówki, aby zmiękła. Cytrynę umyj, osusz i zetrzyj skórkę na drobnej tarce, a następnie wyciśnij sok.
W dużej misce utrzyj margarynę z cukrem na puszystą masę. Dodawaj kolejno jajka, jedno po drugim, dokładnie miksując po każdym dodaniu. Dodaj sok z cytryny i startą skórkę z cytryny, a następnie wymieszaj.
W osobnej misce wymieszaj mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Stopniowo dodawaj suche składniki do masy jajecznej, delikatnie mieszając, aż składniki się połączą.
Owoce umyj, osusz i delikatnie wmieszaj do ciasta. Przygotuj formę, przełóż masę i wyrównaj brzeg.
Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza przez około 40 minut, aż ciasto będzie złociste, a patyczek wbity w środek wyjdzie suchy.