Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste w przygotowaniu, bezglutenowe ciasto, które posmakuje wszystkim. Przepis pochodzi z 434 odcinka programu "Ewa gotuje".
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2502
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3850
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 704
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8858
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2502
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3850
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 704
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8858
Składniki
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno z solą. Utrwalić połową cukru trzcinowego, dodając go stopniowo i cały czas miksując.
Masło utrzeć, dosypać resztę cukru. Spienić. Dodać żółtka, uperfumować skórką otartą z całej cytryny. Wymieszać. Dosypać mąkę i proszek do pieczenia. Dolać sok z ½ cytryny. Zmiksować i delikatnie połaczyć z pianą.
Połowę ciasta przełożyć do prostokątnej foremki (wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą bezglutenową). Ułożyć maliny i przykryć resztą ciasta. Wierzch wyrównać i wcisnąć kilka malin.
Wstawić na 45 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C.