Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2133
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 101
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 180
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 175
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2133
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 101
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 180
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 175
Składniki
Białka ubijamy na sztywną pianę. Gdy już mamy ubitą pianę, stopniowo dodajemy cukier i miksujemy na średnich obrotach aż cukier się rozpuści. Piana powinna być lśniąca. Pod koniec dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mieszamy na małych obrotach do połączenia się składników. Następnie dodajemy kakao i ponownie miksujemy na małych obrotach. Następnie dodajemy małą stróżką olej, cały czas miksujemy na małych obrotach. Na koniec dodajemy orzechy i mieszamy do połączenia się składników. Na blaszkę o wymiarach 24×10 cm wykładamy papier do pieczenia. Wlewamy ciasto na blaszkę. Ciasto pieczemy 45 minut w 180 stopniach góra dół do suchego patyczka. Upieczone ciasto posypujemy cukrem pudrem. Smacznego