Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 910
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2786
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3337
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 910
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2786
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3337
Składniki
Białka ubijamy na sztywną pianę. Gdy już mamy ubitą pianę, stopniowo dodajemy cukier i miksujemy na średnich obrotach aż cukier się rozpuści. Piana powinna być lśniąca. Pod koniec dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mieszamy na małych obrotach do połączenia się składników. Następnie dodajemy kakao i ponownie miksujemy na małych obrotach. Następnie dodajemy małą stróżką olej, cały czas miksujemy na małych obrotach. Na koniec dodajemy orzechy i mieszamy do połączenia się składników. Na blaszkę o wymiarach 24×10 cm wykładamy papier do pieczenia. Wlewamy ciasto na blaszkę. Ciasto pieczemy 45 minut w 180 stopniach góra dół do suchego patyczka. Upieczone ciasto posypujemy cukrem pudrem. Smacznego