Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne.
A oto mój prosty , niezawodny przepis na smaczne udka, które piekę w piekarni...
Odsłon: 2491
Dzisiaj sernik na zimno na spodzie biszkoptowym z borówką amerykańską i galar...
Odsłon: 210
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 800
Minestrone to rodzaj zupy pomidorowej rodem z Włoch. W różnych regionach możn...
Odsłon: 136
Przepis dnia
Blaty ciasta miodowego przekładane gotowaną masą z twarogu i pastą pistacjową...
Odsłon: 1027
A oto mój prosty , niezawodny przepis na smaczne udka, które piekę w piekarni...
Odsłon: 2491
Dzisiaj sernik na zimno na spodzie biszkoptowym z borówką amerykańską i galar...
Odsłon: 210
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 800
Minestrone to rodzaj zupy pomidorowej rodem z Włoch. W różnych regionach możn...
Odsłon: 136
Przepis dnia
Blaty ciasta miodowego przekładane gotowaną masą z twarogu i pastą pistacjową...
Odsłon: 1027
Składniki
Białka ubijamy na sztywną pianę. Gdy już mamy ubitą pianę, stopniowo dodajemy cukier i miksujemy na średnich obrotach aż cukier się rozpuści. Piana powinna być lśniąca. Pod koniec dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mieszamy na małych obrotach do połączenia się składników. Następnie dodajemy kakao i ponownie miksujemy na małych obrotach. Następnie dodajemy małą stróżką olej, cały czas miksujemy na małych obrotach. Na koniec dodajemy orzechy i mieszamy do połączenia się składników. Na blaszkę o wymiarach 24×10 cm wykładamy papier do pieczenia. Wlewamy ciasto na blaszkę. Ciasto pieczemy 45 minut w 180 stopniach góra dół do suchego patyczka. Upieczone ciasto posypujemy cukrem pudrem. Smacznego