Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne.
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5814
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 13674
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 307
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5814
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 13674
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 307
Składniki
Białka ubijamy na sztywną pianę. Gdy już mamy ubitą pianę, stopniowo dodajemy cukier i miksujemy na średnich obrotach aż cukier się rozpuści. Piana powinna być lśniąca. Pod koniec dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mieszamy na małych obrotach do połączenia się składników. Następnie dodajemy kakao i ponownie miksujemy na małych obrotach. Następnie dodajemy małą stróżką olej, cały czas miksujemy na małych obrotach. Na koniec dodajemy orzechy i mieszamy do połączenia się składników. Na blaszkę o wymiarach 24×10 cm wykładamy papier do pieczenia. Wlewamy ciasto na blaszkę. Ciasto pieczemy 45 minut w 180 stopniach góra dół do suchego patyczka. Upieczone ciasto posypujemy cukrem pudrem. Smacznego