Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne ciasto do kawy lub herbaty.
Polecam. Trudno się oprzeć. Jesienią smakują najlepiej.
Odsłon: 872
Warto zapakować jesienne warzywa do słoików. Polecam.
Odsłon: 207
Polecam. Trudno się oprzeć. Jesienią smakują najlepiej.
Odsłon: 872
Warto zapakować jesienne warzywa do słoików. Polecam.
Odsłon: 207
Składniki
Brzoskwinie umyć , zetrzeć na tarce o grubszych otworach. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia i sodą. Jajka ubić na puszysto z cukrem, wymieszać z olejem, następnie partiami dodawać rozpuszczoną czekoladę oraz produkty sypkie cały czas mieszając, na koniec dodać utarte brzoskwinie i wymieszać. blaszkę 10x 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wlać ciasto.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni , wstawić ciasto i piec 40 minut lub suchego patyczka.
Po wystudzeniu można posypać cukrem pudrem , podzielić na porcje, można podać z kleksem śmietany.