Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne ciasto do kawy lub herbaty.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12323
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1388
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13148
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5371
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12323
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1388
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13148
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5371
Składniki
Brzoskwinie umyć , zetrzeć na tarce o grubszych otworach. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia i sodą. Jajka ubić na puszysto z cukrem, wymieszać z olejem, następnie partiami dodawać rozpuszczoną czekoladę oraz produkty sypkie cały czas mieszając, na koniec dodać utarte brzoskwinie i wymieszać. blaszkę 10x 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wlać ciasto.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni , wstawić ciasto i piec 40 minut lub suchego patyczka.
Po wystudzeniu można posypać cukrem pudrem , podzielić na porcje, można podać z kleksem śmietany.