Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne ciasto do kawy lub herbaty.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9135
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9135
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Brzoskwinie umyć , zetrzeć na tarce o grubszych otworach. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia i sodą. Jajka ubić na puszysto z cukrem, wymieszać z olejem, następnie partiami dodawać rozpuszczoną czekoladę oraz produkty sypkie cały czas mieszając, na koniec dodać utarte brzoskwinie i wymieszać. blaszkę 10x 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wlać ciasto.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni , wstawić ciasto i piec 40 minut lub suchego patyczka.
Po wystudzeniu można posypać cukrem pudrem , podzielić na porcje, można podać z kleksem śmietany.