Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak zwykle,moje dziewczyny się rozbestwiły, obiad bez deseru jest do d... Niektóre moje obserwatorki z bloga też... :-) O.K. Będzie deser. Ciasto czekoladowe z gruszkami.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 788
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 204
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31425
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 452
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 788
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 204
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31425
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 452
Składniki
Masło, cukier, kakao i wodę zagotuj i dokładnie wymieszaj. Odlej pół szklanki na polewę.
Do wystudzonej mieszanki wsyp mąkę, proszek do pieczenia i 4 żółtka. Wyrób na gładkie ciasto.
Białka ubij na pianę. Wlej pianę do ciasta i wymieszaj delikatnie łyżką.
Obierz gruszki, usuń gniazda nasienne, pokrój w ósemki. Formę nasmaruj tłuszczem, wysyp tartą bułką. Wlej ciasto do połowy formy, wyłóż pokrojone gruszki, zalej resztą ciasta.
Piecz przez ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C, następnie zmniejsz temperaturę do 180 stopni i piecz jeszcze ok. 20 - 25 minut. Wyjmij upieczone ciasto i ostudź. ostudzone posmaruj resztą polewy. Już można jeść!