Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciasto czekoladowe z malinami, słodkie, a zarazem lekko kwaśne od malin i delikatnie gorzkie od czekolady. Idealne.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1482
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1211
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1333
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1016
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1482
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1211
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1333
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1016
Składniki
W rondlu rozpuszczamy masło, czekolady, kakao i mleko. Odstawiamy do ostygnięcia. Jaja ucieramy z cukrem na puszystą masę. Do masy jajecznej wąskim strumieniem dodajemy masę czekoladową, ciągle miksując na małych obrotach. Na koniec dodajemy partiami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Miksujemy całość na najmniejszych obrotach bardzo krótko, tylko do połączenia się składników. Dodajemy maliny i wykładamy ciasto na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy około 30-35 min na funkcji góra i dół w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.