Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszne ciasto czekoladowe z masą truskawkową To ciasto to u mnie hit na imprezach rodzinnych:) Ciacho można zrobić o każdej porze roku, truskawki mogą być mrożone
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 103
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 158
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2565
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 103
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 158
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2565
Składniki
Cukier, wodę, olej oraz kakao dajemy do rondelka i podgrzewamy jak na polewę. Następnie studzimy. Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy pianę na sztywno a do piany dodajemy kolejno: przestudzoną polewę, mąkę, żółtka, cukier puder, proszek oraz sodę. Ciasto przelewamy na blaszkę do pieczenia i pieczemy w 170C, góra dół przez 30 minut. Po upieczeniu i przestudzeniu ciasto dzielimy na pół (przekrajamy wzdłuż)
0,5 kg mrożonych truskawek 1 galaretka truskawkowa (71g) Truskawki na wpół zamrożone blendujemy jak na sorbet. Galaretkę rozpuszczamy w 1/4 szklanki wody i wlewamy do truskawek. Masę truskawkową przelewamy na 1 połowę ciasta.
Śmietankę ubijamy na sztywno. Dzielimy ją na pół. Galaretkę rozpuszczamy w 1/4 szklanki gorącej wody. Przestudzoną dodajemy do jednej miski z masą śmietanową a następnie wykładamy na masę truskawkową na to drugi placek czekoladowy a na wierzch 2 masę śmietanową wymieszaną z śmietanfixami. Ciasto oprószyłam starkowaną mleczną czekoladą. Ciasto włożyłam do lodówki na kilka godzin do lodówki ale co jakiś czas zaglądałam i nie mogłam się doczekać pierwszego kawałka :D