Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto zrobione na specjalne zamówienie mojego synka - wielbiciela myszki Miki i czekolady oczywiście ;-D
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18432
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7038
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30586
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29324
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18432
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7038
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30586
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29324
Składniki
Roztopić 1 czekoladę z łyżką masła w kąpieli wodnej i odstawić do przestudzenia. Białka ubić na sztywną pianę dodać cukier,żółtka,olej,wanilię i wodę.Zmiksować.Następnie wsypać proszek do pieczenia i przesianą mąkę.Na końcu wlać czekoladę.Połączyć w jednolitą masę. Przelać ciasto do przygotowanej tortownicy ( u mnie 18 średnicy). Wstawić do gorącego piekarnika (170) i piec ok 45-50 min. Po upieczeniu ciasta roztopić drugą czekoladę z łyżką masła w kąpieli wodnej. Aby polewa była błyszcząca wkrapiam kilka kropel soku z cytryny ;-) Nakładać polewę na ciepłe ciasto.Udekorować czekoladkami w kształcie myszki Miki.
SMACZNEGO !