Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudowne ciasto czekoladowe z nektarynkami i kokosem. Idealny szybki wypiek. Do przygotowania ciasta nie potrzebujemy miksera, wystarczy widelec lub łyżka rózgowa.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10580
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3219
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2334
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10580
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3219
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2334
Składniki
Do miski wbijamy jajka, dodajemy jogurt naturalny i serek homogenizowany. Następnie wsypujemy cukier, wlewamy olej, wsypujemy mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Całość dokładnie mieszamy. Mieszamy tylko do połączenia się składników. Ciasto przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Wymiary blaszki u mnie 24×24 cm ale może być inna w podobnych rozmiarach. Nektarynki obieramy ze skórki i pozbywamy się pestki. Kroimy w średnią kostkę. Układamy na cieście. Na koniec posypujemy cukrem i wiórkami kokosowymi. Ciasto pieczemy 50 -55 minut w 175 stopniach góra dół do suchego patyczka. Upieczone ciasto możemy posypać cukrem pudrem. Smacznego