Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudowne ciasto czekoladowe z nektarynkami i kokosem. Idealny szybki wypiek. Do przygotowania ciasta nie potrzebujemy miksera, wystarczy widelec lub łyżka rózgowa.
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18471
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7052
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30615
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29355
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18471
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7052
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30615
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29355
Składniki
Do miski wbijamy jajka, dodajemy jogurt naturalny i serek homogenizowany. Następnie wsypujemy cukier, wlewamy olej, wsypujemy mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Całość dokładnie mieszamy. Mieszamy tylko do połączenia się składników. Ciasto przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Wymiary blaszki u mnie 24×24 cm ale może być inna w podobnych rozmiarach. Nektarynki obieramy ze skórki i pozbywamy się pestki. Kroimy w średnią kostkę. Układamy na cieście. Na koniec posypujemy cukrem i wiórkami kokosowymi. Ciasto pieczemy 50 -55 minut w 175 stopniach góra dół do suchego patyczka. Upieczone ciasto możemy posypać cukrem pudrem. Smacznego