Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciężkie i wilgotne ciasto czekoladowe i masa truskawkowa to połączenie idealne
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 52
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 327
To nietypowy sposób na podanie zwykłych owoców. Na pewno zaskoczysz nim znajo...
Odsłon: 332
Nie ma nic lepszego na śniadanko niż pyszne chrupiące i jeszcze ciepłe bułki...
Odsłon: 507
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 52
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 327
To nietypowy sposób na podanie zwykłych owoców. Na pewno zaskoczysz nim znajo...
Odsłon: 332
Nie ma nic lepszego na śniadanko niż pyszne chrupiące i jeszcze ciepłe bułki...
Odsłon: 507
Składniki
Mleko podgrzej. Dodaj do niego połamaną czekoladę. Poczekaj aż się rozpuści. Odstaw do ostygnięcia. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, kakaem i sodą oczyszczoną. Dodaj też cukier. Wymieszaj. Jajka ubij mikserem. Dodawaj powoli cukier. Wlej śmietanę, olej. Dalej miksuj. dodaj rozpuszczoną czekoladę i sypkie składniki. Dokładnie połącz ze sobą składniki. Ciasto wylej na blaszkę (38 cm na 25 cm )wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz w 180 stopniach C przez ok. pół godziny. Truskawki włóż do garnka. Zalej szklaną wody i dodaj szklankę cukru. Gotuj do miękkości truskawek. Gdy truskawki będą miękkie zmiksuj je blenderem. Do masy dodaj galaretki i budynie rozrobione w 1/2 szklanki wody. Podgrzewaj aż masa zgęstnieje. Wyłóż masę na ciasto. Śmietanę ubij. Pod koniec ubijania dodaj cukier. Dodaj rozrobioną w małej ilości wody wystudzoną żelatynę. Wyłóż na masę truskawkową. Wierzch ciasta pokryj pokruszonymi ciastkami. .