Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie ciasto do kawy ,najlepsze na drugi dzień.
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 467
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 467
Składniki
Jaja z cukrem ubijamy na puszystą masę. Dodajemy olej oraz mleko ,miksujemy ok 2min. Następnie dodajemy suche składniki czyli mąkę , kakao, sodę. Wylewamamy na blaszkę wyłożoną papierem i pieczemy ok 1h w 180stopniach góra dół.
Przestudzone ciasto dzielimy na pół. Dżem wiśniowy blendujemy i wylewamy na spód ciasta, następnie dodajemy krem mascarpone. Śmietankę 30% ubijamy na sztywno, dodajemy 2łyżki cukru pudru oraz mascarpone, chwile miksujemy.
Przykrywamy górę ciasta, smarujemy kajmakiem który dla uzyskania lepszej konsystencji chwilę miksujemy.
Posypujemy ulubionymi posiekanymi wcześniej orzechami. Smacznego