Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie ciasto do kawy ,najlepsze na drugi dzień.
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 37
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1359
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1829
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 350
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 37
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1359
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1829
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 350
Składniki
Jaja z cukrem ubijamy na puszystą masę. Dodajemy olej oraz mleko ,miksujemy ok 2min. Następnie dodajemy suche składniki czyli mąkę , kakao, sodę. Wylewamamy na blaszkę wyłożoną papierem i pieczemy ok 1h w 180stopniach góra dół.
Przestudzone ciasto dzielimy na pół. Dżem wiśniowy blendujemy i wylewamy na spód ciasta, następnie dodajemy krem mascarpone. Śmietankę 30% ubijamy na sztywno, dodajemy 2łyżki cukru pudru oraz mascarpone, chwile miksujemy.
Przykrywamy górę ciasta, smarujemy kajmakiem który dla uzyskania lepszej konsystencji chwilę miksujemy.
Posypujemy ulubionymi posiekanymi wcześniej orzechami. Smacznego