Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dawno nie było u mnie, żadnego ciasta ???? Więc dziś zapraszam na ciasto czekoladowo-miętowe. Czekolada i mięta według mnie to jedno z najlepszych połączeń smakowych jeżeli chodzi o desery. Smak czekolady przełamywany świeżością mięty to jest to czemu nie mogę się oprzeć. Zresztą myślę, że jak Wy spróbujecie Wam też się spodoba ????
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 811
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5741
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9550
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 263
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 811
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5741
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9550
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 263
Składniki
Czekoladę łamiemy na kawałki, masło kroimy i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Następnie odstawiamy do wystudzenia. W między czasie do miski wbijamy jajka i dodajemy cukier. Miksujemy na puszystą masę.
Następnie do zmiksowanych jajek dodajemy przestudzoną czekoladę z masłem i mieszamy do połączenia składników. Gdy składniki się zaprzyjaźniły dodajemy mąkę oraz szczyptę soli. Ponownie miksujemy. Teraz umyte wcześniej liście świeżej mięty siekamy i również dodajemy do ciasta. Następnie wszystko dokładnie mieszamy.
Tak przygotowane ciasto przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenie. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni i pieczemy około 50 minut lub do suchego patyczka.
Pod koniec pieczenia ciasta przygotujemy polewę. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę i dodajemy olej. Gdy ciasto się upiecze polewamy je rozpuszczoną czekoladą i zostawiamy do zastygnięcia najlepiej na noc. Po tym czasie Nasze ciasto czekoladowo-miętowe jest gotowe