Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i ładnie się prezentujące ciasto. Czekoladowy biszkopt z czekoladowym kremem, herbatnikiem i bitą śmietaną, posypane czekoladą.
Pyszna sałatka i pożywna sałatka z tortellini to moja propozycja na pyszny i...
Odsłon: 278
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 151
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 174
Pyszna sałatka i pożywna sałatka z tortellini to moja propozycja na pyszny i...
Odsłon: 278
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 151
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 174
Składniki
Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek i ubić na najwyższych obrotach na sztywną pianę. Zmniejszyć obroty miksera, ciągle ubijając dodawać partiami cukier. Dalej ubijając stopniowo dodawać żółtka. Do masy dodać przesiane kakao i mąkę, delikatnie wymieszać łyżką. Gotową masę przełożyć do blaszki (24x24) wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego do 180 st piekarnika i piec ok 25 min. Masa czekoladowa: Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Śmietanę ubić. Do miksera przełożyć serek mascarpone, przestudzoną, roztopioną czekoladę i śmietan-fix i miksować do połączenia się składników. Na koniec dodawać stopniowo ubitą śmietanę i mieszać delikatnie łyżką. Masa śmietanowa: Śmietanę ubić, pod koniec dodać stopniowo cukier i śmietan-fix. Na przestudzony biszkopt przełożyć krem czekoladowy Na masie czekoladowej ułożyć maślane herbatniki, posmarować je dżemem. Na to wyłożyć masę śmietanową. Udekorować startą czekoladą (najlepiej ciemną i białą) Wstawić do lodówki najlepiej na całą noc.