Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co zrobić z daktylami? Odpowiedzią na to pytanie jest przepis na pyszne i mega słodkie ciasto daktylowe.
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 40
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5651
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 93
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 546
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 40
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5651
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 93
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 546
Składniki
Piekarnik nagrzej do 190 stopni. Daktyle pokrój na mniejsze kawałki. Zalej wrzątkiem i odstaw na 10 minut. Dodaj cukier wanilinowy i wymieszaj. Nie odlewaj wody z daktyli. Masło utrzyj z cukrem na puszystą masę. Dodaj jajko i ucieraj do połączenia składników.
Stopniowo dodawaj mąkę z proszkiem do pieczenia. Ucieraj aż powstanie gładkie ciasto. Dodaj daktyle razem z wodą, w której się moczyły. Dokładnie wymieszaj. Formę o wymiarach 23 cm x 23 cm wysmaruj masłem. Przelej do niej ciasto. Formę wstaw do piekarnika i piecz ok. 55 minut (do suchego patyczka). Ciasto wyjmij z piekarnika i odstaw do ostygnięcia.