Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Regiony Szkocji szczycą się swoimi lokalnymi wypiekami - a ciasto daktylowo-orzechowe łączone jest z okolicami Glamis. To proste, wilgotne i pyszne ciasto daktylowo-orzechowe, które nie wymaga użycia miksera.
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1366
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 48
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1323
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 245
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1366
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 48
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1323
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 245
Składniki
Daktyle pokrój w wąskie paski. Pokrojone daktyle zalej gorącą wodą, tak żeby były ledwie przykryte. Dodaj łyżeczkę sody i przemieszaj. Odstaw na 15 minut.
Posiekaj orzechy.
Rozpuść masło.
W osobnej misce wymieszaj wszystkie składniki oprócz daktyli. Na końcu dodaj daktyle wraz z wodą, w której się moczyły. Jeśli ciasto jest zbyt gęste, dodaj więcej gorącej wody.
Wlej ciasto do formy 23x30 cm i umieść je na środkowej półce piekarnika rozgrzanego do 180oC. Piecz 45 minut z termoobiegiem.
Smacznego!