Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Regiony Szkocji szczycą się swoimi lokalnymi wypiekami - a ciasto daktylowo-orzechowe łączone jest z okolicami Glamis. To proste, wilgotne i pyszne ciasto daktylowo-orzechowe, które nie wymaga użycia miksera.
Łatwa w przygotowaniu zapiekanka składająca się z papryki, cebuli oraz mielon...
Odsłon: 147
Korzystając z uroków lata i świeżych warzyw, które nam daje, możemy przygotow...
Odsłon: 265
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1321641
Makaron z bakłażanem to znakomita propozycja na obiad lub treściwą kolację.
Odsłon: 131
Łatwa w przygotowaniu zapiekanka składająca się z papryki, cebuli oraz mielon...
Odsłon: 147
Korzystając z uroków lata i świeżych warzyw, które nam daje, możemy przygotow...
Odsłon: 265
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1321641
Makaron z bakłażanem to znakomita propozycja na obiad lub treściwą kolację.
Odsłon: 131
Składniki
Daktyle pokrój w wąskie paski. Pokrojone daktyle zalej gorącą wodą, tak żeby były ledwie przykryte. Dodaj łyżeczkę sody i przemieszaj. Odstaw na 15 minut.
Posiekaj orzechy.
Rozpuść masło.
W osobnej misce wymieszaj wszystkie składniki oprócz daktyli. Na końcu dodaj daktyle wraz z wodą, w której się moczyły. Jeśli ciasto jest zbyt gęste, dodaj więcej gorącej wody.
Wlej ciasto do formy 23x30 cm i umieść je na środkowej półce piekarnika rozgrzanego do 180oC. Piecz 45 minut z termoobiegiem.
Smacznego!