Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Regiony Szkocji szczycą się swoimi lokalnymi wypiekami - a ciasto daktylowo-orzechowe łączone jest z okolicami Glamis. To proste, wilgotne i pyszne ciasto daktylowo-orzechowe, które nie wymaga użycia miksera.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37230
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 380
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 134
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 362
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9213
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37230
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 380
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 134
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 362
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9213
Składniki
Daktyle pokrój w wąskie paski. Pokrojone daktyle zalej gorącą wodą, tak żeby były ledwie przykryte. Dodaj łyżeczkę sody i przemieszaj. Odstaw na 15 minut.
Posiekaj orzechy.
Rozpuść masło.
W osobnej misce wymieszaj wszystkie składniki oprócz daktyli. Na końcu dodaj daktyle wraz z wodą, w której się moczyły. Jeśli ciasto jest zbyt gęste, dodaj więcej gorącej wody.
Wlej ciasto do formy 23x30 cm i umieść je na środkowej półce piekarnika rozgrzanego do 180oC. Piecz 45 minut z termoobiegiem.
Smacznego!