Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...kto by nie lubił takiego ciacha.......mniami:)
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 348
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11137
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3798
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1312
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 348
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11137
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3798
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1312
Składniki
z letniego mleka, drożdzy i odrobiny mąki robimy rozczyn. Pozostawiamy do wyrośnięcia
makę wsypać do miski
Do maki wlewamy wyrośniety rozczyn
Nastepnie dodajemy jajka, pozostałe mleko, cukier, cukier waniliowy. Wszystko dokładnie wyrobić
Następnie wlewamy rozpuszczoną letnia margaryne (około 3/4 kostki)
znowu ciasto diokładnie wyrobić i odstawic do wyrośniecia. Powinno podwoic swoja objetość.
Do wyrosnietego ciacha dodac spazone i oprószone mąka rodzynki. Ciasto wyrobic i włożyć do nasmarowanej tłuszczem blachy.
Odstawić na kilka minut aby podrosło.
Z pozostałej margaryny cukru i mąki zrobić kruszonke. Posypać nią ciacho i wstawić je do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec około 50 minut
SMACZNEGO