Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...kto by nie lubił takiego ciacha.......mniami:)
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 61
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 199
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 107
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 61
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 199
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 107
Składniki
z letniego mleka, drożdzy i odrobiny mąki robimy rozczyn. Pozostawiamy do wyrośnięcia
makę wsypać do miski
Do maki wlewamy wyrośniety rozczyn
Nastepnie dodajemy jajka, pozostałe mleko, cukier, cukier waniliowy. Wszystko dokładnie wyrobić
Następnie wlewamy rozpuszczoną letnia margaryne (około 3/4 kostki)
znowu ciasto diokładnie wyrobić i odstawic do wyrośniecia. Powinno podwoic swoja objetość.
Do wyrosnietego ciacha dodac spazone i oprószone mąka rodzynki. Ciasto wyrobic i włożyć do nasmarowanej tłuszczem blachy.
Odstawić na kilka minut aby podrosło.
Z pozostałej margaryny cukru i mąki zrobić kruszonke. Posypać nią ciacho i wstawić je do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec około 50 minut
SMACZNEGO