Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...kto by nie lubił takiego ciacha.......mniami:)
Ciasto śnieżny puch to pyszne, lekkie ciasto bez pieczenia, które z pewnością...
Odsłon: 20204
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1009
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3980
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 19079
Ciasto śnieżny puch to pyszne, lekkie ciasto bez pieczenia, które z pewnością...
Odsłon: 20204
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1009
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3980
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 19079
Składniki
z letniego mleka, drożdzy i odrobiny mąki robimy rozczyn. Pozostawiamy do wyrośnięcia
makę wsypać do miski
Do maki wlewamy wyrośniety rozczyn
Nastepnie dodajemy jajka, pozostałe mleko, cukier, cukier waniliowy. Wszystko dokładnie wyrobić
Następnie wlewamy rozpuszczoną letnia margaryne (około 3/4 kostki)
znowu ciasto diokładnie wyrobić i odstawic do wyrośniecia. Powinno podwoic swoja objetość.
Do wyrosnietego ciacha dodac spazone i oprószone mąka rodzynki. Ciasto wyrobic i włożyć do nasmarowanej tłuszczem blachy.
Odstawić na kilka minut aby podrosło.
Z pozostałej margaryny cukru i mąki zrobić kruszonke. Posypać nią ciacho i wstawić je do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec około 50 minut
SMACZNEGO