Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Macie ochotę na ciasto drożdżowe szybkie w przygotowaniu? więc zapraszam po przepis na blog kuchnia domowa agi gdzie już będzie na was czekał prosty przepis który uda się każdemu nawet jeśli nie mieliście nigdy styczności z pieczeniem ciast
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2049
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9637
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3312
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6749
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2049
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9637
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3312
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6749
Składniki
Do większej miski dodać wszystkie składniki kolejnością jak w opisie, bez mieszania pozostawić w ciepłym miejscu do czasu pracy drożdży. Po godzinie wszystko wymieszać na jednolitą masę
Przygotowane ciasto przełożyć do blaszki 36/25 wyłożonej papierem, na ciasto ułożyć dowolne owoce a następnie na owoce wysypać kruszonkę, tak przygotowane pozostawić na 30 minut do podrośnięcia
Przygotowane ciasto piec w 180 stopniach przez godzinę po upieczeniu pozostawić do ostygnięcia