Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Macie ochotę na ciasto drożdżowe szybkie w przygotowaniu? więc zapraszam po przepis na blog kuchnia domowa agi gdzie już będzie na was czekał prosty przepis który uda się każdemu nawet jeśli nie mieliście nigdy styczności z pieczeniem ciast
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11918
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16321
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5218
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11918
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16321
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5218
Składniki
Do większej miski dodać wszystkie składniki kolejnością jak w opisie, bez mieszania pozostawić w ciepłym miejscu do czasu pracy drożdży. Po godzinie wszystko wymieszać na jednolitą masę
Przygotowane ciasto przełożyć do blaszki 36/25 wyłożonej papierem, na ciasto ułożyć dowolne owoce a następnie na owoce wysypać kruszonkę, tak przygotowane pozostawić na 30 minut do podrośnięcia
Przygotowane ciasto piec w 180 stopniach przez godzinę po upieczeniu pozostawić do ostygnięcia