Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znane nam ciasto drożdżowe, tym razem w wersji z jabłkami:). Ciasto nie wymaga wyrastania, miksujemy je, wlewamy do formy i po niecałej godzinie możemy cieszyć się pysznym, pachnącym drożdżowcem.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 152
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31340
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 427
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 152
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31340
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 427
Składniki
Drożdże kruszymy, zasypujemy cukrem, zostawiamy na około 3 minuty, mieszamy. Masło rozpuszczamy, dodajemy mleko, mieszamy (całość powinna być letnia). Dodajemy jajka, żółtka, mleko z masłem i mąkę. Miksujemy do połączenia składników, przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.
Robimy kruszonę: składniki zagniatamy i rozcieramy w dłoniach do powstania grudek.Jabłka obieramy, kroimy na nieduże kawałki. Do keksówki wykładamy ciasto, na wierzch kawałki jabłek (delikatnie wciskamy je w ciasto, dzięki czemu nie bedą tylko na górze). Zasypujemy kruszonką.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 45 minut.