Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znane nam ciasto drożdżowe, tym razem w wersji z jabłkami:). Ciasto nie wymaga wyrastania, miksujemy je, wlewamy do formy i po niecałej godzinie możemy cieszyć się pysznym, pachnącym drożdżowcem.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5622
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27383
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 65
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5622
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27383
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 65
Składniki
Drożdże kruszymy, zasypujemy cukrem, zostawiamy na około 3 minuty, mieszamy. Masło rozpuszczamy, dodajemy mleko, mieszamy (całość powinna być letnia). Dodajemy jajka, żółtka, mleko z masłem i mąkę. Miksujemy do połączenia składników, przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.
Robimy kruszonę: składniki zagniatamy i rozcieramy w dłoniach do powstania grudek.Jabłka obieramy, kroimy na nieduże kawałki. Do keksówki wykładamy ciasto, na wierzch kawałki jabłek (delikatnie wciskamy je w ciasto, dzięki czemu nie bedą tylko na górze). Zasypujemy kruszonką.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 45 minut.