Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś prezentuję przepis na przepyszne ciasto drożdżowe z jabłkami i kruszonką. Najlepsze drożdżowe jakie kiedykolwiek piekłam. Spełnia trzy moje najważniejsze oczekiwania: rośnie wysokie, nie czuć w nim drożdży i ma dużo kruszonki:). Można dodać tu dowolne owoce.
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 210
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4870
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4794
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44775
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 399
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 210
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4870
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4794
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44775
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 399
Składniki
Mąkę mieszamy z drożdżami, dodajemy pozostałe składniki (mleko powinno być letnie, ale nie gorące a rozpuszczone masło przestudzone). W misce wyrabiamy aż ciasto będzie gładkie i elastyczne. Jeśli będzie się kleiło, dosypujemy mąkę. Przykrywamy ściereczką, odstawiamy do wyrośnięcia na około 1h. Po upływie tego czasu ciasto przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia o wymiarach około 30x25cm. Pozostawiamy pod przykryciem na kolejną godzinę.
Przygotowujemy kruszonkę: wszystkie składniki zagniatamy a ciasto rozcieramy na kruszonkę.
Jabłka obieramy, kroimy na ćwiartki a następnie w plasterki. Układamy na wierzch ciasta, dociskamy, niektóre kawałki wbijamy pionowo. Posypujemy kruszonką.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut.