Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dziś dla was mój osobisty wymyślony bardzo prosty przepis na ciasto drożdżowe wilgotne dzięki kefirowi a co najważniejsze bardzo szybkie w przygotowaniu, jedyny czas oczekiwania to czas pieczenia. Po szczegółowy przepis wraz ze zdjęciami zapraszam na blog Kuchnia domowa Agi
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 287
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 137
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4948
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2324
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 287
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 137
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4948
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2324
Składniki
Do miski dodać wszystkie składniki jajka wcześniej roztrzepać ze szczyptą soli za pomocą widelca. Dodane składniki wymieszać łyżką na jednolitą masę odstawić na 10 minut aby masa odpoczęła
Po odpoczęciu masy na ciasto przełożyć ją do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki 32/23 wyrównać wierzch ułożyć owoce a następnie posypać przygotowaną kruszonką i znowu pozostawić na 10 minut aby ciasto się uleżało
Gotowe ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 180 stopni i piec przez 70 minut do ładnego zarumienienia się wierzchu i tak zwanego suchego patyczka