Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dziś dla was mój osobisty wymyślony bardzo prosty przepis na ciasto drożdżowe wilgotne dzięki kefirowi a co najważniejsze bardzo szybkie w przygotowaniu, jedyny czas oczekiwania to czas pieczenia. Po szczegółowy przepis wraz ze zdjęciami zapraszam na blog Kuchnia domowa Agi
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 87
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 42
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 65
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 87
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 42
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 65
Składniki
Do miski dodać wszystkie składniki jajka wcześniej roztrzepać ze szczyptą soli za pomocą widelca. Dodane składniki wymieszać łyżką na jednolitą masę odstawić na 10 minut aby masa odpoczęła
Po odpoczęciu masy na ciasto przełożyć ją do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki 32/23 wyrównać wierzch ułożyć owoce a następnie posypać przygotowaną kruszonką i znowu pozostawić na 10 minut aby ciasto się uleżało
Gotowe ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 180 stopni i piec przez 70 minut do ładnego zarumienienia się wierzchu i tak zwanego suchego patyczka