Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dziś dla was mój osobisty wymyślony bardzo prosty przepis na ciasto drożdżowe wilgotne dzięki kefirowi a co najważniejsze bardzo szybkie w przygotowaniu, jedyny czas oczekiwania to czas pieczenia. Po szczegółowy przepis wraz ze zdjęciami zapraszam na blog Kuchnia domowa Agi
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 100
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 316
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2678
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9603
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 100
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 316
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2678
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9603
Składniki
Do miski dodać wszystkie składniki jajka wcześniej roztrzepać ze szczyptą soli za pomocą widelca. Dodane składniki wymieszać łyżką na jednolitą masę odstawić na 10 minut aby masa odpoczęła
Po odpoczęciu masy na ciasto przełożyć ją do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki 32/23 wyrównać wierzch ułożyć owoce a następnie posypać przygotowaną kruszonką i znowu pozostawić na 10 minut aby ciasto się uleżało
Gotowe ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 180 stopni i piec przez 70 minut do ładnego zarumienienia się wierzchu i tak zwanego suchego patyczka