Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 27-09-2019
Lubicie jesień? Ja jedynie za te dobroci, które można kupić w warzywniakach :) Dzisiaj propozycja jednego z jesiennych ciast :D
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 470
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 470
Składniki
Mąkę przesiać wraz proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną, wymieszać. W misce roztrzepać trzepaczką jajka z cukrem, dodać sok z limonek, oliwę i sproszkowane orzechy. Dokładnie dodać zblendowana dynię i wymieszać. Przełożyć do suchych składników, połączyć dokładnie. Wylać do rantu ustawionego na 16cm. Na górze ułożyć śliwki. Piec w 170 stopniach godzinę minut, sprawdzić patyczkiem przed wyjęciem. Ostudzić i posypać cukrem pudrem. Smacznego!