Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne mięciutkie i aromatyczne ciasto. Ciasto wychodzi bardzo dobre - mokre, nie jest suche.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 115
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31275
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 410
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 115
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31275
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 410
Składniki
Zetrzeć marchew i dynie na drobnych oczkach i zasypać trochę cukrem aby puściło sok. Jajka ubić z cukrem na puszystą pianę. Do miski przesiać mąkę, dodać proszek, sodę i cynamon. Do miski z marchwią i dynią dodać ubitą pianę, dodać olej, przesianą mąkę i wymieszać. Przelać do formy i piec około godziny w 180 stopniach. Smacznego