Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i szybkie w przygotowaniu ciasto Farmera z musem z dyni z dodatkiem orzechów włoskich i rodzynek, które są źródłem wapnia, żelaza i magnezu idealnie nadaje się jako przekąska do pracy czy szkoły zapewniając energię na cały dzień. Ciasto jest również idealne na różne okazje do kawki
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3689
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 1999
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5372
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5451
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3689
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 1999
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5372
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5451
Składniki
Jajka ubij ze szczyptą soli i cukrem na puszystą masę, dodaj olej i mus z dyni dokładnie wymieszaj. Mąkę przesiej z sodą, cynamonem i imbirem, dodaj do masy jajecznej. Na koniec dodaj rodzynki i pokrojone orzechy włoskie. Ciasto wymieszaj do połączenia składników.
Keksówkę o wymiarach 35x15 wyłóż papierem do pieczenia i wylej ciasto. Piecz w temperaturze 180 st.około 35 minut lub do suchego patyczka.
Ciasto po wystudzeniu możesz posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową.
Ciasto idealnie nadaje się do pracy lub szkoły jako przekąska lub dodatek do drugiego śniadania.
Polecam.Smacznego.