Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i szybkie w przygotowaniu ciasto Farmera z musem z dyni z dodatkiem orzechów włoskich i rodzynek, które są źródłem wapnia, żelaza i magnezu idealnie nadaje się jako przekąska do pracy czy szkoły zapewniając energię na cały dzień. Ciasto jest również idealne na różne okazje do kawki
Przepis dnia
Przepyszne wafle orzechowe to kwintesencja dzieciństwa :) Całe do zakochania :)
Odsłon: 6218
Przepisów na krem z dyni jest mnóstwo. Poniżej jeden z prostszych. Przygotowa...
Odsłon: 60
Smaczna pieczeń. Pyszna na zimno - do kanapki, jak i na ciepło do obiadu.
Odsłon: 123
Przepis dnia
Przepyszne wafle orzechowe to kwintesencja dzieciństwa :) Całe do zakochania :)
Odsłon: 6218
Przepisów na krem z dyni jest mnóstwo. Poniżej jeden z prostszych. Przygotowa...
Odsłon: 60
Smaczna pieczeń. Pyszna na zimno - do kanapki, jak i na ciepło do obiadu.
Odsłon: 123
Składniki
Jajka ubij ze szczyptą soli i cukrem na puszystą masę, dodaj olej i mus z dyni dokładnie wymieszaj. Mąkę przesiej z sodą, cynamonem i imbirem, dodaj do masy jajecznej. Na koniec dodaj rodzynki i pokrojone orzechy włoskie. Ciasto wymieszaj do połączenia składników.
Keksówkę o wymiarach 35x15 wyłóż papierem do pieczenia i wylej ciasto. Piecz w temperaturze 180 st.około 35 minut lub do suchego patyczka.
Ciasto po wystudzeniu możesz posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową.
Ciasto idealnie nadaje się do pracy lub szkoły jako przekąska lub dodatek do drugiego śniadania.
Polecam.Smacznego.