Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Filadelfia przygotujecie bez użycia piekarnika. Kruchy spód wykonany z sucharków przykryty delikatnym kremem śmietankowymi i udekorowany galaretką z owocami. Jego smak z pewnością na długo utkwi wam w pamięci. Zrobi furorę na każdym przyjęciu.
tortownica o średnicy 24 cm
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9855
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1152
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11525
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 540
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9855
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1152
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11525
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 540
Składniki
Sucharki rozgniatamy przy użyciu tłuczka lub wałka, następnie dodajemy do nich krem czekoladowy. Wszystko razem dokładnie mieszamy, tak aby postała zwarta masa.
Tortownicę o średnicy 24 cm wykładamy papierem do pieczenia. Ciasteczkowy spód przekładamy do formy. Wyrównujemy powierzchnię. Tortownicę wkładamy do lodówki.
Galaretkę do masy rozpuszczamy we wrzątku i odstawiamy do wystudzenia.
Do miski przelej zimną śmietankę kremówkę, dodaj cukier puder i ubij składniki na sztywno. Następnie dodaj jogurt naturalny i wszystko razem wymieszaj. Na koniec dodaj przestudzoną galaretkę. Masę przełóż do formy, wyrównaj powierzchnię i ponownie wstaw tortownicę do lodówki.
Dwa opakowania galaretki rozpuść we wrzątku. Odstaw do wystudzenia. Owoce ułóż na wierzch ciasta. Tężejącą galaretkę przelej na wierzch ciasta. Gotowe ciasto Filadelfia wstaw do lodówki na minimum godzinę.