Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
blyskawiczna przekaska dla lasuchow :)
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 963
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 813
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12557
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 963
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 813
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12557
Składniki
ciasto francuskie pociac na kwadraty.
budyn ugotowac w 400 ml mleka (musi byc gestszy niz zwykle). ostudzic go, nakladac na kwadraty ciasta francuskiego po jednej stronie. zalepic ciasto dokladnie by budyn nie wyciekl (mnie sie to zdarzylo w jednym ciastku ;)) ukladac na blasze wylozonej papierem do pieczenia, posmarowac rozkloconym jajkiem i posypac cukrem. piec na zloto w temp 180 stopni. smacznego :)